Usmerjeno vrtanje za podboj asfalnih cest

Od leta 2016

Z več kot 25 leti izkušenj na področju nizkih gradenj vam bomo z veseljem svetovali in poiskali najprimernejšo rešitev.

Naše začetne dejavnosti so obsegale splošno storitve nizkih gradenj, to so izgradnja kanalizacijskih omrežij, plinovodov in telekomunikacijskega omrežja, sanacija plazov ipd. Od takrat pa do danes je s strateško naravnanim razvojem in zaposlovanjem odličnega kadra podjetje razširilo obseg dejavnosti. Tako smo v letu 2016 dejavnost razširili z nakupom opreme in tehnologije za vodeno podbijanje - horizontalno vrtanje priznanega podjetja Tracto-Technik. Oglejte si podrobneje tehnologijo na priloženem videu.

Predstavitev usmerjenega vrtanja

Tehnologija temelji na osnovi vodenja oz. usmerjanja vrtalne glave, kar pomeni da lahko izvedemo planirano vrtino v skladu s predhodno pripravljenim projektom. Dolžine posameznih vrtin so vezane na geološko sestavo terena in posamezne geografske značilnosti. Objektivno največja možna dolžina posamezne vrtine za hišne priključke in manjša križanja je 50m, v odvisnosti od premera vrtine ter geološko – geografskih pogojev. Klasična izvedba vrtanja poteka v zemljini I. do IV. ktg., mogoče pa je tudi delo v V. in višji ktg. zemljine, oziroma vrtanje v skali, z uporabo posebnih vrtalnih orodij.

Po končani izvedbi vrtine, se praviloma izvede uvlečenje PE/HD ali kovinskih zaščitnih cevi do premera 125mm. Tehnologija omogoča uvleko več cevi hkrati. Bistvenega pomena je, da lahko vsako vrtino izvedemo s horizontalnimi ter vertikalnimi krivinami, polmera >40m, kar omogoča nemoteno izvedbo podvrtanja vseh vrst vodotokov, komunalne, cestne in ostale infrastrukture.

»HDD—odlična rešitev tako za kompleksne cevovode, kakor tudi za hišne priključke in manjša križanja.«

Bliskovit razvoj brez izkopnih tehnologij je nedvomno najbolj razviden prav na področju horizontalnega vodenega vrtanja z optičnim usmerjanjem oz. tako imenovane tehnologije HDD (angl. Horizontal Directional Drilling).

Zakaj izbrati nas?

Verjamemo, da vas bomo prepričali s strokovno opravljenim delom, sodobno mehanizacijo, ki jo redno posodabljamo, zanesljivostjo naših storitev in individualnim pristopom.

Strokovno opravljeno delo

Storitve nizkih gradenj so zahtevno delo, ki terjajo obilo znanja, prepletenega z ikušnjami in natnačnostjo. Zato zaposlujemo vestne sodelavce, ki poskrbijo za hitro in strokovno opravljeno delo.

Individualni pristop

Svoj pristop v celoti prilagodimo vašim željam, finančnim zmožnostim ter vam svetujemo najbolj optimalno pot do uresničitve vašega projekta. Imamo posluh za želje fizičnih kot poslovnih naročnikov.

Sodobna mehanizacija

Celovite rešitve, ki so narejene kakovostno in v roku vam lahko ponudimo le z najbolj kvalitetno opremo. Zato nenehno posodabljamo in širimo naš strojni park.

Zanesljivost

Pri delu se držimo dogovorjenih rokov za izvedbo. Delo opravimo kvalitetno, v skladu z dogovorjenim načrtom in pri tem upoštevamo priporočila stroke in veljavno zakonodajo.